Elhunyt Varsóban az önmagát felgyújtó férfi

Az 54 éves Piotr S. a lengyel főváros egyik jelképeként ismert kultúrpalota előtt gyújtotta fel magát.

MTI
2017. 10. 29. 21:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt az a férfi, aki tíz nappal ezelőtt felgyújtotta önmagát Varsó központjában, és aki mellett a földön kormányellenes röplapokat találtak – közölte vasárnap este a lengyel sajtó.

Az 54 éves Piotr S. a lengyel főváros egyik jelképeként ismert kultúrpalota előtt gyújtotta fel magát október 19-én. Súlyos állapotban került kórházba. A vasárnap délután bekövetkezett haláláról az OKO.press balliberális hírportál számolt be elsőként, a családtagok közlésére hivatkozva.

Tragikus cselekedete előtt a férfi sokszorosított kiáltványt szórt szét maga körül, ebben megírta, hogy politikai okokból cselekedett, tiltakozásul a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) kormánya ellen.

Az elhunyt férfi egy Krakkó melletti községből származott. Családja tagjai a múlt héten megerősítették, hogy depresszióval küzdött, egyúttal úgy vélekedtek, a tett átgondolt volt, és nem állt kapcsolatban Piotr S. betegségével.

Az ügyben a varsói ügyészség folytat nyomozást, egyebek között azt vizsgálják, hogy a férfi önszántából vagy esetleg valaki biztatására cselekedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.