Előre hozott helyi parlamenti választásokat jelenthet be a katalán elnök

A La Vanguardia című katalán napilap csütörtöki értesülése szerint a dátum december 20-a lehet.

MTI
2017. 10. 26. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre hozott helyi parlamenti választásokat jelenthet be a katalán elnök – írta az MTI tudósítása szerint a La Vanguardia című katalán napilap csütörtökön. Az újság úgy tudja, hogy a szavazást december 20-án tarthatják az autonóm régióban.

A lap értesülését látszik megerősíteni, hogy Jordi Cuminal és Albert Batalla kormánypárti politikusok Twitter-üzenetben jelentették be, hogy nem értenek egyet az előre hozott választásokról szóló döntéssel, ezért lemondanak parlamenti mandátumukról, és kilépnek az Európai Katalán Demokrata Pártból (PDeCAT).

A katalán parlament csütörtök délután tartja rendkívüli ülését, amelyet úgy hirdettek meg, hogy általános vita a spanyol alkotmány 155-ös cikkének alkalmazásáról és lehetséges hatásairól Katalóniában. Egyelőre nem tudni, hogy ezen felszólal-e a katalán elnök vagy sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.