Embercsempészeket fogtak el a görög rendőrök

A bűnözőket Görögország északkeleti részén, a határ közvetlen közelében kapták el.

MTI
2017. 10. 08. 20:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc embercsempészt fogtak el a görög hatóságok, akik negyvenkilenc embert csempésztek át a török-görög határon.

A rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint a bűnözőket Görögország északkeleti részén, a határ közvetlen közelében kapták el előző nap; hat bolgár, egy szíriai és egy pakisztáni gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Két bolgár tizenhét szíriai állampolgárt zsúfolt be egy turistabuszban kialakított rejtett rekeszbe. Két másik esetben a görög rendőrök autós üldözés után fogták el az embercsempészeket; egy bolgár sofőr öt pakisztánit, három szíriait, három szomáliait zsúfolt össze egy kisteherautóban. A másik üldözésnél a bolgár sofőr és két bűntársa az út menti korlátnak ütközött, az autóból pedig tíz szíriai, pakisztáni és bangladesi állampolgár került elő.

A rendőrség szerint nap mint nap sikerül hasonló módon próbálkozó embercsempészeket lefülelniük, a legtöbben hétvégenként akadnak horogra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.