Erős szél pusztított Romániában

Halálos áldozata is van a viharos időjárásnak Romániában.

MTI
2017. 10. 24. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fák tucatjait döntötte ki Romániában az óránként több mint ötven kilométeres sebességű szél, a heves széllökések pedig halálos közlekedési balesetet is okoztak kedden. Temes megyében a Varjast (Varias) Perjámossal (Periam) összekötő megyei úton egy kerékpárost döntött az őt éppen előző autó kerekei alá egy széllökés: az 53 éves biciklista nem élte túl a balesetet.

Bukarestben egy taxisofőr szorult könnyebb sérüléssel kórházi ápolásra, miután a járművére döntött fa a tarkóján okozott zúzódást. Utasai sértetlenül megúszták a kalandot. A román fővárosban estig több mint ötven fát döntött ki kedden az erős szél, ezek 41 autót rongáltak meg. A leszakított pléhtetők és épületelemek eltávolításához is gyakran riasztották a tűzoltókat. Brassóban a mentőszolgálat udvarán parkoló két mentőautót tört össze egy kidöntött fa. Személyi sérülés nem történt. A Fekete-tengeren is vihar tombolt kedden, ezért a konstancai kikötőt lezárták.

A meteorológiai szolgálat kedd este 23 óráig meghosszabbította az óránként 55-70 kilométeres sebességű szélre figyelmeztető sárga riasztást Bukarest térségére és a fővárostól nyugatra található Dambovita, Arges, Valcea és Olt megyére. A Déli-Kárpátokban eredő olténiai folyók hegyvidéki vízgyűjtő területére a vízügyi szolgálat adott ki elsőfokú (sárga) figyelmeztetést, mivel a térségben lehullott, néhol négyzetméterenként 40 litert is elérő csapadékmennyiség miatt a hegyvidéki patakok kiléphetnek medrükből. Az előrejelzés szerint szerdától elállnak az esők és enyhülni fog a szél Romániában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.