Feleségül vette barátnőjét a német környezetvédelmi miniszternő

A tárcavezető nő összeházasodott a tanárnővel.

MN
2017. 10. 31. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barbara Hendricks, a 65 éves szociáldemokrata politikusnő hétfőn az észak-rajna–vesztfáliai Kleve városában „vette el” nála kilenc évvel fiatalabb partnerét, Valérie Vauzanges német–francia állampolgárságú tanárnőt – idézi a Rheinische Post című helyi lap cikkét az MTI.

A miniszternő 2013 végén említette meg először, hogy élettársi kapcsolatban él egy nővel, 2016 elején pedig bővebben is kifejtette a Bunte című társasági magazinban, hogy csaknem két évtizede közös barátokon keresztül ismerték meg egymást, majd kapcsolatuk „lassan fejlődött szerelemmé”. Barbara Hendricks azzal a reménnyel indokolta homoszexualitása nyílt felvállalását, hogy lépésével öntudatosabbá tehet más leszbikus nőket is.

Németországban október 1. óta köthetnek házasságot azonos neműek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.