Felgyújtotta magát egy férfi Varsóban, egy hivatali épület előtt

Tettének politikai okai lehetnek, legalábbis kormányellenes röplapokat találtak mellette a földön.

MTI
2017. 10. 20. 4:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varsóban felgyújtotta magát egy férfi csütörtökön egy hivatali épület előtt – jelentette szemtanúkra hivatkozva a francia hírügynökség, amely szerint politikai tiltakozás lehetett az indíték.

Az esetet később megerősítette a rendőrség is. A férfi nem halt meg, de állapota súlyos, kórházban kezelik. A politikai háttérre abból következtetnek, hogy kormányellenes röplapokat találtak mellette a földön.

Az iratok szerzője tiltakozik egyebek mellett az ellen, hogy „a hatalom korlátozza a polgári jogokat, megsértik a demokrácia szabályait, az alkotmányt, megsemmisítik a bíróságok függetlenségét és az alkotmánybíróságot”. A röplap felszólítja a kormánytöbbséget vezető konzervatív Jog és Igazságosság pártot, hogy működjék a demokratikus jogállam keretei között.

Azt még nem lehet tudni, hogy a megégő ismeretlen férfi-e a röplapok szerzője, és hogy tényleg politikai tiltakozás áll az esemény hátterében. Az ügyet még vizsgálják – mondta egy rendőrségi szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.