Irodájában késeltek meg egy orosz rádióst Moszkvában

Tatyjana Felgengauert, az Eho Moszkvi rádió főszerkesztő-helyettesét a nyakán sebesítették meg.

Ficsor Benedek
2017. 10. 23. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi idő szerint délben egy férfi rontott be az Eho Moszkvi rádió épületébe, ártalmatlanította a biztonsági őrt, majd Tatyjana Felgengauer főszerkesztő-helyettes irodájába rohant, ahol nyakon szúrta a 32 éves nőt – írta a brit The Independent a rádió saját hírére hivatkozva.

A merényletet követően a rádió biztonsági emberei elfogták a támadót, a sebesült nőt a mentők kórházba szállították. Az orosz portálok eltérő híreket közöltek Felgengauer állapotáról, van, ahol azt írják, az újságíró csak könnyebben sérült, máshol azonban súlyos sebesülésről számoltak be.

A kormánykritikus hangvételű, de a Gazprom-Media csoporthoz tartozó Eho Moszkvi munkatársai a Twitteren közölték, hogy a támadó, Borisz Gric blogot vezetett Felgengauerről, aki szerinte 2012 óta telepatikus módon zaklatta őt, az utóbbi hetekben éjjelente szexuális értelemben is. A gyanúsított állította, hogy a nő befolyásolni tudja a lélegzetét és a szívverését – írja az MTI.

Sajtóértesülések szerint Gric és Felgengauer a támadást megelőzően sohasem találkozott.

A rádió egy másik műsorvezetője, Olga Bicskova, aki szemtanúja volt az esetnek, azt mondta, hogy a támadó az épület bejáratánál gázsprével lefújta a rádióállomás egyik biztonsági őrét, majd lifttel felment az épület tizennegyedik emeletére, és ott torkon szúrta az újságírót. Mielőtt lefogták, rátámadt egy másik őrre is.

A biztonsági őrök szerint a támadó nem volt ittas, de azt a benyomást keltette, hogy nem ura önmagának.

Az Alekszej Venegyiktov vezette független rádiót több virtuális és verbális támadás érte az elmúlt években. Tavaly év elején a Csecsen Köztársaság feje, Ramzan Kadirov egyik bizalmasa nyilatkozatban nevezte a nép és Oroszország ellenségének mások mellett az Eho Moszkvit, és hazaárulással is megvádolta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.