Legalább kétszázan meghaltak egy észak-koreai nukleáris telepen

A mentőegység tagjai is áldozatul estek.

MN
2017. 10. 31. 13:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszáznál többen meghaltak, miután összeomlott egy épülő alagút Észak-Koreában, egy nukleáris kísérleti telepen – idézik a japán TV Asahi és a Yonhap Hírügynökség értesüléseit nyugati hírforrások. Ezek szerint a baleset október 10-én történt, az ország északkeleti részén fekvő Punggye-ri nevű teszttelepen.

Az omlás következtében előbb mintegy százan estek csapdába, majd a kimenekítésükre mozgósított újabb száz dolgozó is meghalt a föld alá szorultak kimentése során. A balesetsorozat további részletei egyelőre nem ismertek.

Szakértők arra figyelmeztettek, hogy az észak-koreai nukleáris tesztek helyszíne a legutóbbi hónapokban elvégzett hat tesztrobbantás miatt instabil lehet.

Dél-Koreában a meteorológiai szolgálat vezetője néhány napja a parlamentnek arról számolt be, hogy egy északi hegyvidéki nukleáris telephelyen robbanás történhetett nemrég, amely radioaktív szivárgást okoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.