Merényletre készült egy szíriai férfi Németországban

A 19 éves Yamen A. már elkezdte beszerezni a bombakészítéshez szükséges anyagokat.

MN
2017. 10. 31. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német rendőrség letartóztatott egy 19 éves szíriai férfit, aki a gyanú szerint bombamerényletre készült, iszlamista motivációval – közölte kedden a szövetségi ügyészség. A Yamen A. néven emlegetett fiatalembert Mecklenburg-Elő-Pomerániában, Schwering városában vették őrizetbe kora reggel. A rendőrök több lakást is átkutattak.

A sajtónak nyilatkozó ügyész szerint Yamen A. még idén júliusban hozta meg a döntést, hogy robbanóeszközt készít és használ, a célja pedig minél több ember megölése lett volna. A siker érdekében pokolgépek készítéséről szóló információkat keresett az interneten, és kapcsolatban állt egy olyan személlyel is, aki az Iszlám Állam terrorszervezet „katonájának” mondta magát.

Ennek érdekében el is kezdett beszerezni bombakészítéshez szükséges anyagokat, de az még nem tisztázott, hogy volt-e már konkrét célpontja a tervezett támadásnak. Thomas de Maizière belügyminiszter ugyanakkor súlyosnak nevezte a fenyegetést, amit Yamen A. jelentett, és köszönetet mondott az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársainak, amiért időben felderítették  a potenciális terroristát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.