„Minden nő hazudik, aki Donald Trumpot zaklatással vádolja”

Két konzervatív és két munkáspárti képviselő zaklatott nőket a brit parlamentben egy jelentés szerint.

MN
2017. 10. 28. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már egy minisztert is szexuális zaklatással vádolnak Nagy-Britanniában – írja egy kormányzati jelentésre hivatkozva a Guardian. A napilap szerint a brit parlament négy tagjáról derült eddig ki, hogy nőket molesztált valamilyen formában, két-két munkáspárti és konzervatív képviselőről, a nevüket egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A miniszterről a Guardian szerint annyit lehet tudni, hogy „nős, ennek ellenére számos nővel kikezdett már”. Egy másik – szintén nős konzervatív – képviselőről annyit lehet tudni, hogy „legalább két gyakornokkal” és több újságíróval kezdett ki az elmúlt két évben.

A munkáspártiak egyike „részegen küldött zaklató SMS-eket több nőnek”. A másikról pedig annyit tudni, hogy korábban Jeremy Cornbyn pártelnök árnyékkormányában is tisztséget vállalt, és legalább egy parlamenti gyakornokot azzal zaklatott, hogy állandóan azt mondogatta neki: ha fiatalabb lenne, szívesen lefeküdne vele.

Jeremy Cornbyn éppen pénteken mondott beszédet, amiben a hetek óta tartó nemzetközi botránysorozatra is kitért. A Weinstein-ügy kapcsán Cornbyn úgy fogalmazott, hogy Nagy-Britanniában is létezik az a fajta hatalmi kultúra, ami arra sarkallhat egyeseket, hogy visszaéljenek a helyzetükkel, a zaklatottak pedig gyakran falakba ütköznek, így inkább a hallgatást választják. Cornbyn azt mondta, senkit nem fognak megvédeni, akiről kiderül a pártban, hogy korábban zaklatott valakit.

A brit kormány egyelőre úgy kommentálta a híreket, hogy Theresa May már a Weinstein-ügy kirobbanásakor világossá tette: elutasítja a zaklatás minden formáját.

Eközben Washingtonban...

Washingtonban ugyanakkor tagadják, hogy Donald Trumpnak köze lenne bármilyen szexuális zaklatáshoz. Trumpot még a választási kampányban vádolták meg többen is, hogy molesztálta őket, az elnök azóta tagad. Egy fehér házi sajtókonferencián most nekiszegezték a kérdést Sarah Huckabee Sanders szóvivőnek, hogy mit szól hozzá, hogy már 16-an vádolják zaklatással Trumpot. A válasz rövid és egyszerű volt: az amerikai kormány „hivatalos álláspontja”, hogy bárki, aki zaklatással vádolja az elnököt, az hazudik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.