Németország többet költött kevesebb menedékkérőre

Egy jelentés szerint 2016-ban átlagosan valamennyivel több mint ezer eurót fordítottak egy főre.

MN
2017. 10. 31. 21:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország 2016-ban a háromnegyedével többet költött menedékkérőkre, mint egy évvel korábban – adta hírül a német Bild Zeitung a német Szövetségi Statisztikai Hivatal jelentése alapján. 

Menedékkérők támogatására hetvenhárom százalékkal költöttek többet tavaly a 2015-ös adathoz képest. Közben tavaly a támogatásra jogosultak száma mintegy negyedmillióval csökkent a tavalyelőtti adathoz viszonyítva, pontosan 974 551-ről 728 239 főre.

A számlát a szövetségi költségvetés, a tartományok, valamint a települések közösen állják. Ez összességében 2016-ban 9 milliárd eurónál többre rúgott, 2015-ben még csak 5,2 milliárd eurót tett ki.

Statisztikai elemzők a költségek növekedését elsősorban a menedékszállások bérleti díjának az emelkedésével magyarázzák. Mivel kevesebb lett a menedékkérő, a szállások egyre kevésbé kihasználtak, így egyre drágábbak. Ehhez járul még hozzá, hogy a 2015-ös túltelítettség miatt keletkezett kiadásokat sokan a következő évre könyvelték el.

A jelentés szerint 2016-ban átlagosan valamennyivel több mint 1000 eurót fordítottak egy menedékkérőre, amely a rezsidíjak mellett az étkeztetésüket, a ruházkodásukat, és a tisztálkodásukat fedezte, valamint a havi 135 eurós fejenkénti zsebpénzt is tartalmazta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.