Pekingi tenisztorna: a döntőben kaptak ki Babosék

„Nem úgy játszottam, ahogyan szerettem volna” – mondta a magyar teniszező.

MTI
2017. 10. 08. 10:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyedik helyen kiemelt duó – amely a múlt héten diadalmaskodott a taskenti viadalon – vasárnap az elsőként rangsorolt svájci Martina Hingis és tajvani Csan Jung-jan ellen lépett pályára, és egy óra hatperces csatában maradt alul. A magyar–cseh kettős májusban a madridi döntőben is találkozott riválisával, amely akkor 6:3, 6:4-re győzött. Ezúttal a US Open bajnokai még simábban nyertek.

Babosék – akik már biztos résztvevői a szingapúri WTA-világbajnokságnak – ötödször vívtak döntőt az idén és három alkalommal (Rabat, Quebec City, Taskent) nyertek a fináléban. A tajvani–svájci kettős idei nyolcadik végső sikerét ünnepelte.

„Sajnos ma nem úgy játszottam, ahogyan szerettem volna. Most ez így sikerült. Nagyon kellemetlen stílusú ellenfelünk volt” – nyilatkozta honlapján Babos. „Ez egy nagy verseny, jó felkészülés volt Szingapúrra. Ráadásul a világbajnoki szereplésünket ezen a héten tettük biztossá” – fűzte hozzá a magyar teniszező, aki a jövő héten Hongkongban lép pályára, csak egyesben. Ellenfele a nyitófordulóban a világranglistán 21. orosz Anasztaszija Pavljucsenkova lesz.

Eredmény:

nők, 6,4 millió dollár (1,7 milliárd forint) összdíjazás:

páros, döntő:

Martina Hingis, Csan Jung-dzsan (svájci, tajvani, 1.)–Babos Tímea, Andrea Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 4.) 6:1, 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.