Rendőrök lőttek fejbe egy fát gyűjtő férfit Besztelkén

A tanúk szerint figyelmeztetés nélkül tüzeltek, a román rendőrség viszont állítja, a járőrök kénytelenek voltak használni fegyverüket.

MTI
2017. 10. 23. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főbelőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit a Maros megyei Beresztelkén – közölte az Agerpres hírügynökség.

A rendőrségi szóvivő szerint a falopást a 112-es segélyhívó számon jelentették vasárnap, és a fegyverhasználatra azt követően került sor, hogy a tetten ért férfi nem engedelmeskedett a helyszínre küldött járőröknek, nem állt meg a felszólításnak megfelelően. A főbe lőtt férfi a helyszínen életét vesztette.

A Zi-de-zi.ro marosvásárhelyi hírportál hétfőn megszólaltatta az eset egyik szemtanúját, aki elmondta: a rendőrök által lelőtt huszonöt éves Leventével és egy tizenhárom éves gyermekkel együtt gyűjtöttek száraz ágakat az erdőben, hogy ezekkel fűtsék télen a házaikat. A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem egyenesen a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből. Hozzátette: főbe lőtt társát a jelen lévő gyermekkel együtt tették fel a szekérre, és vitték ki az erdőből. Úgy értékelte: a társát kivégezték.

A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség hétfői közleményét is idézte, mely szerint a rendőrök „egy csoport roma etnikumú személyt” értek tetten falopáson. „Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket” – áll a szűkszavú közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.