Szállodából tüzelt a koncertezőkre a Las Vegas-i ámokfutó, ötvenen meghaltak

Egy zenei fesztivál résztvevőit vette célba egy fegyveres. Egy nőt még köröznek.

Kovacsik Ágnes
2017. 10. 02. 6:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 50 halálos és több mint kétszáz sebesült áldozata van a Las Vegas-i támadásnak – jelentette be a város seriffje hétfői sajtótájékoztatóján. Megnevezte a lelőtt gyanúsítottat is, Stephen Paddocknak hívták. Elmondta, hogy azonosították annak a nőnek a tartózkodási helyét, aki a támadás előtt együtt utazott a tettessel. Megtalálták a támadó egyik gépkocsiját is.

Ez azt jelenti, hogy ez a lőfegyveres ámokfutás követelte a legtöbb halálos áldozatot az ország történetében.

A rendőrség lelőtte a támadót a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletén, ahonnan előzőleg automata fegyverrel lőtt a szállodával szemben megrendezett szabadtéri koncert nézőire – közölte korábban egy rendőrségi szóvivő.

A tettes a városban lakott.

A Las Vegas-i Route 91 Harvest countryzenei fesztiválon a Mandalay Bay Casino és Hotel közelében történt a támadás, helyi idő szerint vasárnap éjjel. A rendőrség korábban arra kért mindenkit, hogy kerülje el a környéket – írta a brit közszolgálati médiatársaság, a BBC hírportálja.

The New York Times rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy kiürítették a hotel 29. emeletét, és átfésülik az épületet a 32. szintig, ahonnan a lövéseket leadhatták.

A közösségi oldalakra feltöltött videók szerint tucatjával menekültek az emberek a helyszínről. Az egyik felvételen olyan hangok hallhatók, amelyek automata lőfegyvertől származhatnak. A szemtanúk szerint lövések százait lehetett hallani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.