Szemerkényi Réka lett a washingtoni CEPA ügyvezető alelnöke

A volt nagykövet „Közép-Európa egyik vezető atlantista hangjaként megtestesíti a CEPA küldetését és vízióját”.

MTI
2017. 10. 25. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szemerkényi Réka, Magyarország volt washingtoni nagykövete lett szerdán a washingtoni Európai Politikai Elemzések Központja (CEPA) nevű intézet ügyvezető alelnöke.

Peter Doran, a kelet-közép-európai politikával és az amerikai–közép-európai kapcsolatokkal foglalkozó intézet új elnöke az MTI-nek elmondta: a megbízatás hosszú távra szól. Közölte: a volt nagykövet „Közép-Európa egyik vezető atlantista hangjaként megtestesíti a CEPA küldetését és vízióját”.

A kinevezésről szóló közleményben Larry Hirsch, a CEPA elnök-vezérigazgatója szintén Szemerkényi Réka „erőteljes atlantista elkötelezettségét” méltatta, egyúttal kifejezte abbéli reményét, hogy továbbra is fáradhatatlanul dolgozik majd Európa és az Egyesült Államok „mélyebb, tartósabb kapcsolatának” elősegítésén. A közlemény kiemeli a többi között Szemerkényi szerepét az Egyesült Államok térségbeli szövetségesei közötti energiapolitikai együttműködés erősítésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.