Több rendőr megsérült egy pokolgépes merényletben Bahreinben

A manamai kormány a támadások elkövetésével Irán támogatását élvező síita szélsőségeseket vádol.

MTI
2017. 10. 27. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca egy közelebbről meg nem nevezett szélsőséges csoport előre kitervelt és házilag készített pokolgéppel elkövetett támadásáról beszélt közlésében.

A busz elleni merénylet a fővárostól, Manamától három kilométerre nyugatra fekvő Dzsid Hafsz település térségében történt a Kalifa bin Szalmán sugárúton.

A tárca vizsgálatot indított az elkövetők elfogására. A rendvédelmi szervek több tagja is megsérült vagy vesztette életét hasonló támadásokban az elmúlt évek során a Nyugattal szövetséges Bahreinben, ahol az amerikai 5. flotta támaszpontja is található.

A manamai kormány a támadások elkövetésével Irán támogatását élvező síita szélsőségeseket vádol. Teherán viszont tagadja, hogy felforgató tevékenységet végezne Bahreinben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.