Valószínűleg Borut Pahor nyerte a szlovén elnökválasztást

A felmérések szerint a hivatalban lévő államfő már az első fordulóban megnyerte a választást.

MTI
2017. 10. 22. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalban lévő államfő nagy valószínűséggel már az első fordulóban megnyerte a vasárnap rendezett elnökválasztást Szlovéniában, Borut Pahor a szavazatok több mint 56 százalékát kapta a szlovén közszolgálati televízió (RTV) megrendelésére készült felmérés szerint.

Az adatokat a csatorna az urnazárás, este hét óra után hozta nyilvánosságra. A közel ezer választó megkérdezésén alapuló felmérés szerint Pahor a voksok 56,2 százalékát, legesélyesebb ellenfele, a szintén függetlenként induló baloldali Marjan Sarec a szavazatok 22,5 százalékát szerezte meg. Az első hivatalos részeredményeket várhatóan este kilenc óra körül hozzák nyilvánosságra.

A vasárnapi szavazáson 1,7 millió szlovén állampolgár adhatta le voksát, a részvétel 16 órakor mindössze 32 százalékos volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.