A brit nemzetközi fejlesztési miniszter is bejelentette lemondását

Priti Patelt afrikai hivatalos útjáról rendelte haza Theresa May.

MTI
2017. 11. 08. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Priti Patelt afrikai hivatalos útjáról rendelte haza Theresa May miniszterelnök. Patel szerda este Nairobiból repült vissza a brit fővárosba, a London-heathrow-i repülőtérről egyenesen a Downing Streetre hajtatott, ahol a kormányfővel tartott félórás megbeszélése után bejelentette lemondását.

Londoni politikai kommentátorok egybehangzó értékelései szerint Priti Patelt Theresa May szólította fel arra, hogy távozzon a nemzetközi fejlesztési tárca éléről.

May egy héten belül a második magas rangú kabinettagtól kénytelen megválni. Éppen egy hete, múlt szerdán Sir Michael Fallon jelentette be lemondását a védelmi miniszteri tisztségről, miután sajtóértesülések jelentek meg arról, hogy tizenöt évvel ezelőtt „nem helyénvaló módon” viselkedett egy újságíró nővel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.