A Twitter kilőtte Donald Trump fiókját

Az amerikai elnök egy emberi hiba miatt maradt 11 percre a legfontosabb kommunikációs eszköze nélkül.

MN
2017. 11. 03. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Twitter mikroblog-szolgáltató egy távozó alkalmazottja utolsó munkanapján, csütörtökön csúnya tréfát űzött a világgal: lekapcsolta Donald Trump amerikai elnök több mint 41,7 millió felhasználó által követett Twitter-fiókját (@realDonaldTrump). Az elnök 11 percig volt kénytelen nélkülözni legfontosabb kommunikációs csatornáját, mielőtt helyreállították a fiókot.

A Fehér Ház egyelőre nem kommentálta a történteket, a Twitter pedig teljes belső vizsgálatot ígért. Trump kifejezetten sokat használja a Twittert, lényegében az egész választási kampányát ott folytatta. Meglepő módon elnökké választása után is aktív maradt, pedig korábban, biztonsági okokból soha nem engedték az elnöknek, hogy maga kommunikáljon. Trump viszont a világpolitikától az adóreformon keresztül a baseballbajnokságig mindent kommentál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.