Autó csapódott egy ausztráliai iskolaépületbe, két gyerek meghalt

A terepjáró egy melléképületnek ütközött, ahol éppen tanítás zajlott – két fiú életét már nem lehetett megmenteni.

MTI
2017. 11. 07. 5:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyautó hajtott bele kedden egy ausztráliai iskola melléképületébe, és halálra gázolt két gyereket, 23-nak pedig sérüléseket okozott – közölte a rendőrség. A hatóságok nem gyanakszanak szándékosságra.

Öt sérült nyolcéves kisiskolást kórházba szállítottak, de két kisfiún már nem tudtak segíteni, a kórházban belehaltak sérüléseikbe. Egy sérült kislány állapota súlyos, kettőé pedig stabil. A többi gyerek és tanítójuk sérüléseit a helyszínen látták el az orvosok.

Az eset a reggeli órákban történt Sydney délnyugati Greenacre negyedében. Egy Toyota Kluger típusú terepjáró lefordult az útról, és egyelőre ismeretlen okból belerohant az iskolai melléképületbe, ahol éppen tanítás folyt.

A rendőrség azt feltételezi, hogy a gázolás nem volt szándékos. A gépkocsi vezetőjét, egy 52 éves nőt, kórházba vitték vér- és vizeletvizsgálatra. Ő ép bőrrel úszta meg a balesetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.