Az Iszlám Állam terrorszervezet lefejezte tizenöt harcosát Afganisztánban

Szintén csütörtökön öngyilkos robbantó végzett nyolc emberrel ugyancsak Nangarhar tartományban.

MN
2017. 11. 23. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet afganisztáni ága csoportos kivégzést hajtott végre: lefejezte 15 harcosát Nangarhar tartományban – adta hírül csütörtökön a tartomány kormányzójának szóvivője. A körülményekről részletek egyelőre nem ismeretesek, és az Iszlám Állam sem erősítette meg még a hírt. Az afgán hírszerzés tudomása szerint a terrorszervezet – amely Szíriában és Irakban kalifátust kiáltott ki, ám amelynek területe az IÁ elleni harcnak köszönhetően egyre zsugorodik – Afganisztánnak már kilenc tartományában van jelen – írja az MTI.

Szintén csütörtökön öngyilkos robbantó végzett nyolc emberrel ugyancsak Nangarhar tartományban. A merénylet célpontja egy rendőrparancsnok és támogatói voltak. A rendőrtiszt túlélte a támadást, amelyben 15-en meg is sebesültek. A merénylet elkövetőjeként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.