Az Iszlám Államot dicsőítő dalt játszottak fél órán át egy svéd rádióban

Az Allah üdvéért című nóta egy malmői magánrádióban csendült fel.

MTI
2017. 11. 10. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Malmö városának egyik rádióadója szerint péntek reggeli műsorukat egy kalózadó „szállta meg”, amely egy, az Iszlám Állam terrorszervezetet éltető, angol nyelvű popdalt játszott újra és újra fél órán keresztül.

A dalszövegben nyugati országok lakóit buzdították, hogy csatlakozzanak a dzsihadistákhoz.

Jakob Gravestam, a Bauer Media-vállalatcsoport szóvivője elmondta, hogy az incidenst bejelentették a rendőrségen és a skandináv állam médiahatóságánál.

A médiacég tulajdonában van a Mix Megapol nevű malmői rádiócsatorna, amelyen felhangzott a 24Malmo hírportál értesülései szerint az Allah üdvéért című dal. A csatorna része egy magántulajdonban lévő rádiós hálózatnak, amely 24 svéd városban van jelen, és saját adatai szerint a tízmilliós Svédország lakóinak 91 százalékát éri el.

Malmö Svédország harmadik legnagyobb városa. Anders Thornberg, a svéd titkosszolgálat (SÄPO) vezetője júniusban arra figyelmeztetett, hogy néhány százról több ezerre nőtt az iszlamista szélsőségesek száma az elmúlt években Svédországban, de közülük csak kevesen jelentenek valódi veszélyt a társadalomra. Thornberg az Iszlám Állam propagandáját okolta a szélsőségesek számának növekedéséért. A legtöbb szélsőséges Stockholmban, Göteborgban, Malmőben és Örebróban él a SÄPO szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.