Az ukrán oktatási törvényről is tárgyalt Orbán Viktor az ET főtitkárával

Az Európa Tanács napirendjén szereplő aktuális ügyek is szóba kerültek.

MN
2017. 11. 17. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU szociális csúcstalálkozójára a városba érkezett magyar miniszterelnök és a főtitkár megbeszélésének kiemelt témája volt a kisebbségi jogokat jelentősen megnyirbáló új ukrán oktatási törvény, amely Magyarország és több más szomszédos állam értékelése szerint is teljesen szembemegy Ukrajna európai integrációs törekvéseivel.

Elhangzott: Európában alapelv, hogy a már elért, kivívott kisebbségi jogokból visszavenni nem lehet, ezt érvényesíteni kell ebben az esetben és minden hasonló ügyben is – írja az MTI.

Az Európai Parlament szóvivője múlt héten azt mondta: Antonio Tajani az EU göteborgi csúcsértekezletén találkozik majd Orbán Viktor kormányfővel, és egyeztethetnek  a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációról is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.