Ballisztikus rakétát fogott el Szaúd-Arábia Rijád közelében

Húszi lázadók lőttek ki rakétát Szaúd-Arábiára.

MTI
2017. 11. 04. 20:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jemenből kilőtt ballisztikus rakétát semmisített meg szombaton Szaúd-Arábia Rijádtól északkeletre – jelentette az állami média.

„A rakéta nem sebesített meg senkit, károkat sem okozott” – közölte az Al-Arabíja televízió.

Az eszközt a rijádi Háled király nemzetközi repülőtér közelében semmisítették meg, a repülőtér forgalmában nincsenek fennakadások – közölte a televízió.

A jemeni húszi lázadók vállalták magukra a Volcano H-2 típusú rakéta kilövését, amelynek célpontja a repülőtér volt – közölte a lázadók által működtetett El-Maszira televízió.

Ali al-Kahum, a húszi lázadók politikai irodájának szóvivője a DPA hírügynökséggel azt közölte, hogy a rakétakilövés válasz volt a Szaúd-Arábia által vezetett nemzetközi koalíció bombázásaira és blokádjára.

Jemenben polgárháború dúl a kormányerők és a síita húszi lázadók között, akik 2014 szeptemberében foglalták el a fővárost, Szanaát, és jelentős területeket vontak ellenőrzésük alá az ország északi részén.

2015 márciusában Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnök kormánya támogatást kapott a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetségtől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a konfliktusban eddig több mint 8650-en haltak meg, és 58 600-an sebesültek meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.