Ballisztikusrakéta-kilövő tengeralattjárót építhet Észak-Korea

Erre műholdképek alapján hívta fel a figyelmet egy washingtoni székhelyű szervezet.

MTI
2017. 11. 17. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet olyan műholdképek alapján hívta fel a figyelmet Észak-Korea ezen tevékenységére, amelyek egy Szinpo város melletti haditengerészeti hajógyárról készültek november 5-én.

A felvételeken nyomáskiegyenlítő hajótest részeit vélte felfedezni a 38 North, amiből arra következtetett, hogy egy új típusú, valószínűleg Szinpo–C osztályú ballisztikusrakéta-kilövő tengeralattjáró építési munkái folynak. Ez a típus a Szinpo osztályú kísérleti tengeralattjáró továbbfejlesztett változata.

Észak-Korea a nyáron háromszor is végrehajtott kísérleti rakétaindítást tengeralattjáróról, az amerikai erők szerint a tesztek sikertelenek voltak.

A Koreai-félszigeten feszült a helyzet részben az észak-koreai atom- és rakétaprogram, másrészt az Egyesült Államok és térségbeli szövetségesei gyakorlatozásai miatt. Szeptember 3-án Phenjan bejelentette, hogy sikeres föld alatti robbantást hajtott végre hidrogénbombával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.