Betört egy tusnádfürdői lakóházba, és kirámolta a hűtőszekrényt egy medve

Európában körülbelül 17 000 medvét tartanak számon, amelyből több mint 6800 Romániában él.

MTI
2017. 11. 01. 18:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombat hajnalban történt esetről a ház lakója, egy családanya számolt be a portálnak. Elmondta: a medve az ajtót betörve hatolt be a ház konyhájába, ahol kinyitotta a hűtőszekrényt, és a zsírt, valamint a kikavart padlizsánkrémet vette ki.

A ház lakói a nagy zajra felébredtek. Amikor a férfi felkapcsolta a villanyt a konyhában, az állat az udvarra menekült a zsákmányolt élelemmel, és ott fejezte be a lakmározást. Az asszony elmondta: hívták a segélyhívó számot, de nem érkezett segítség. Ugyanabban az időpontban ugyanis egy közeli panzióhoz is medvét elriasztani hívták a hatóságokat.

Az asszony közölte, a tizenkét éves gyermekük nagyon megijedt a házba behatoló nagyvadtól, azóta éjszakánként többször felriad, mert azt hiszi, megint jön a medve.

Európában – Oroszország európai részét leszámítva – körülbelül 17 000 medvét tartanak számon, amelyből több mint 6800 Romániában él. A romániai medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében él. Az Olt folyó völgyében fekvő Tusnádfürdőt két oldalról is erdők övezik, a kisvárosban szinte mindennapos az élelmet kereső medvék látogatása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.