Bevette az Iszlám Állam utolsó fellegvárát a szíriai hadsereg

Dajr ez-Zaurban gyakorlatilag 2011 óta folyamatosan harcoltak, de soha nem sikerült teljesen elfoglalni.

MN
2017. 11. 03. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szíriai kormányerők visszafoglalták az Iszkám Állam terrorszervezet egyik utolsó fellegvárát, a Damaszkusztól 450 kilométerre északkeletre, az Eufrátesz folyó bal partján található Dajr ez-Zaurt – jelentette be az állami tévé, amely szerint teljesen megtisztították a várost a dzsihadistáktól. Más jelentések szerint viszont még vannak ellenálló gócok, a kormányerők és szövetségeseik még harcban állnak ezek felszámolásáért.

Dajr ez-Zaur az egyik első város volt, amelyet a Bassár el-Aszad ellen fellázadt erők megpróbáltak elfoglalni 2011-ben, de véglegesen nem tudták kiűzni a kormányerőket, ahogy később, 2014-től az Iszlám Állam sem: egy kerület végig a rezsimhez hű csapatok kezén maradt. A harcok miatt a városból és a tartományból 350 ezer ember kényszerült elmenekülni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.