Bombariadók miatt több ukrán városban leállították a légi közlekedést

Az érintett repülőtereket kiürítették.

MTI
2017. 11. 10. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombariadók miatt egyszerre több város repülőterén átmenetileg leállították a légi közlekedést Ukrajnában, a hatóságok evakuálták az utasokat és a személyzetet – jelentették ukrán hírportálok a hatóságok és a repülőterek sajtószolgálatainak közléseire hivatkozva.

Az első a dél-ukrajnai Odessza nemzetközi repülőtere volt. Egy telefonáló – aki a 112.ua hírportál értesülése szerint közvetlenül az igazgató irodáját hívta – kijevi idő szerint déli 12 óra előtt néhány perccel közölte, hogy robbanószerkezetek vannak elrejtve mindkét terminálon és a parkolóban is, egy autóban.

Hasonló riasztások történtek még legalább hat repülőtéren, az ország keleti és nyugati felében egyaránt.

Néhány perccel az odesszai után a kelet-ukrajnai Zaporizzsja nemzetközi légikikötőjét értesítették arról, hogy robbanószerkezet van a területén. Az odesszaihoz hasonlóan onnan is evakuálták a bent lévő embereket. Szintén riasztást kapott a nyugat-ukrajnai Vinnicja, Rivne, Ivano-Frankivszk és Csernyivci légikikötője, valamint a 112.ua értesülése szerint a dél-ukrajnai Herszon légikikötője is. A hírportál azt is jelentette, hogy Csernyivci repülőterét már átvizsgálták, és a bombariadó hamisnak bizonyult. Rivnében és Ivano-Frankivszkban autóba rejtett robbanószerkezetet keresnek a hatóságok. A kelet-ukrajnai Dnyipróból helyi médiajelentések arról számoltak be a rendőrségtől kapott információra hivatkozva, hogy az ottani repülőtéren is bombariadó van. Az UNIAN hírügynökség úgy tudja, hogy a keleti országrészben Harkiv reptere is kapott riasztást.

Előző nap Kijevben volt hasonló bombariadó-sorozat, amely a metró „piros” vonalát érintette. Valamennyi riasztás hamisnak bizonyult. Hamis bombariadók a kijevi metróban igen gyakoriak, szinte hetente történnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.