Bűnösnek vallotta magát az amerikai sportorvos

Legalább 125 lány és fiatal nő szexuális zaklatásával vádolják.

MTI
2017. 11. 23. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnösnek vallotta magát Larry Nassar amerikai sportorvos, akit legalább 125 lány és fiatal nő szexuális zaklatásával vádolnak. A bűncselekményeket akkor követte el, amikor az Egyesült Államok Tornaszövetségének, illetve a Michigan Állami Egyetemnek dolgozott. Az 54 esztendős Nassar többrendbeli szexuális zaklatást ismert el, amelyeket 1998 és 2015 között követett el általában michigani otthonában vagy a klinikáján.

Nassar – akinek orvosi engedélyét áprilisban visszavonták – akár 25 év börtönbüntetésre is számíthat, az ítélethirdetésre várhatóan január 12-én kerül sor. A szexuális zaklatás mellett gyermekekről készült pornográf felvételek birtoklásával is vádolják. Az orvos ellen valló sportolók között van három olimpikon tornász, Aly Raisman, McKayla Maroney és a háromszoros ötkarikás aranyérmes Gabby Douglas is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.