Diákokat gázolt el egy autós Franciaországban

A sofőr szándékosan hajtott a főiskolások közé. Ketten súlyosan megsérültek.

MN
2017. 11. 10. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két diák súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, amikor egy autós főiskolai hallgatók közé hajtott Toulouse-ban, péntek délután – írja a BBC.

Úgy tudni, a megsérült diákok kínaiak, a gázolás egy főiskola előtt történt a dél-franciaországi Blagnac városrészben. A 22 és 23 éves hallgatókat kórházba szállították.

A gépkocsi vezetőjét a helyszínen őrizetbe vették a rendőrök. Nem tanúsított ellenállást, beismerte, hogy szándékosan hajtott a diákok közé, de az indítékai egyelőre nem ismeretesek, jelenleg is kihallgatják.

A 28 éves sofőrnek köztörvényes bűncselekmények miatt már volt dolga a rendőrséggel.

LaDepeche francia lap azt írja, a sofőrt korábban skizofréniával kezelték.

Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot, a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege egyelőre nem foglalkozik vele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.