Egy zacskó cukrot zsákmányolt a menedékházba betörő medve

Az épület személyzete és egy csendőr kergette el az állatot.

MN
2017. 11. 11. 10:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Betörte az ajtót és behatolt péntek este a dél-erdélyi Brassó közeli Keresztényhavason működő menedékházba az a medve, amelyik a napokban sikertelenül próbálkozott bejutni – írja a román közszolgálati hírügynökség, az Agerpres magyar nyelvű hírszolgálata a Brassó Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivőjének közlése alapján.

Az idézett forrás szerint a medvét elkergette a menedékház személyzete és az ott állandó szolgálatot teljesítő csendőr, ám magával vitt egy zacskó cukrot és egy doboz cukorkát.

A medvét a menedékháztól 50 méterre kergették.

A környezetvédelmi minisztérium a hét elején két medvére adott kilövési engedélyt: arra, amelyik a múlt hónapban Fogaras mellett, Sebes (Sebeş) falu szomszédságában és arra, amelyik a Barca környékén támadott – jelentette be Marian Rasaliu Brassó megyei prefektus.

Két másik kilövésére, arra, amelyik egy 28 éves férfira támadt a szintén Brassó megyei Herszény (Hârseni) településen, és arra, amelyik egy iskolába tartó, 14 éves lányra támadt Fogaras egyik utcáján, a hatóságok letették a dokumentációt – mondta szerdán a prefektus a katasztrófavédelmi bizottság szerdai ülésén.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a 250 ezer lelkes Brassóba naponta bejárnak a medvék, a Rakodó nevű lakónegyedben az utóbbi időben rendszeresen jelentik a lakosok, hogy a sötétség beállta után megjelennek a vadak az erdőből a szemeteskonténereknél táplálékszerzés céljából. Ugyanitt egy anyamedve sétált be három bocsával egy forgalmas bevásárlóközpont parkolójába, az épp ott tartózkodó embereket egy autóbusz vezetője felengedte a járműre, hogy ne legyenek kitéve egy esetleges támadásnak.

A medvék és a farkasok egyre gyakoribb megjelenése miatt a prefektus megyei szintű bizottságot hozott létre, amelynek tagjai a polgármesterek mellett a vadásztársaságok és más szakintézmények vezetői is, és megpróbálnak hajtásokat szervezni, hogy leszoktassák a vadakat arról, hogy bejöjjenek az erdőből a településekbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.