Egyszerre vágta fel ereit hat vádlott egy moszkvai bíróságon

A garázdasággal vádolt férfiak helyzetük kilátástalansága miatt tiltakoztak így.

MTI
2017. 11. 17. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerre vágta fel ereit a tárgyalóteremben hat, garázdasággal vádolt férfi pénteken egy moszkvai bíróságon. Az Interfax orosz hírügynökség által csecsen származásúnak nevezett vádlottak megdöbbentő akciójukkal a helyzetük kilátástalansága miatt tiltakoztak – írja az MTI.

Egyikük ügyvédje újságíróknak elmondta, hogy már két éve tartják őket fogva egy éttermi verekedés miatt, és a bíróság pénteken is csak a letartóztatásuk meghosszabbítását mérlegelte. A rendőrség vizsgálatot indított az ügy körülményeinek, egyebek között annak megállapítására, hogyan vihetett be a tárgyalóterembe borotvapengét Umar-Hami Idriszov, Rambek Muszragilov, Sahman Abdujev, Aszlan Mahmutmerzajev, Samil Szadujev és Abdula Szatabajev. A vádlottak, akik a karjukat metszették fel, azonnali orvosi ellátásban részesültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.