Emberéleteket követelt a Damrey tájfun Vietnámban

Legalább 27-en vesztették életüket, és sokan eltűntek.

MN
2017. 11. 05. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eltűntek többsége teherhajókról tűnt el, amelyek megsérültek vagy elsüllyedtek a viharban. A hatóságok információi szerint 10 teherhajóban keletkeztek károk, több helyrehozhatatlanul megrongálódott. A tájfun 626 házat pusztított el, és további csaknem 40 ezer épületben keletkeztek károk, a viharral érkező tetemes mennyiségű csapadék miatt pedig 30 ezer hektár termőföld került víz alá.

Az ország középső részén akadozik a vasúti közlekedés, és a közutak egy része is csak nehezen járható. Az érintett területeken emellett 84 repülőjáratot is törölni kellett a forgószél jelentette veszély miatt – írja az MTI.

A The Guardian beszámolója szerint a heves esőzések várhatóan keddig tartanak majd. A vihar széles körű áramkimaradásokat okozott a térségben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.