Erős földrengés okozott szökőárt a Csendes-óceánon

Kárról egyelőre nem érkezett jelentés.

MN
2017. 11. 20. 5:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A földrengés közép-európai idő szerint vasárnap 23 óra 43 perckor történt. Ennek hatására a hawaii székhelyű csendes-óceáni cunamijelző központ (PTWC) szökőárriadót rendelt el a rengés 300 kilométeres körzetében, és figyelmeztetett, hogy akár egy méter magas hullámok érhetik el Új-Kaledónia partjait, valamint ennél kisebbek Vanuatuét – írja az MTI.

A szigetországokban a hatóságok óvatosságból evakuálást rendeltek el. Később a központ jelezte, hogy a veszély jórészt elmúlt. A lakosok csak kisebb vízszintemelkedést észleltek, kárról egyelőre nem érkezett jelentés.

Tizenkét órán belül ez volt a második jelentős földrengés a térségben, és a harmadik az elmúlt hónapban.

A Reuters beszámolója szerint Ausztrália és Új-Zéland hatóságai már jelezték, hogy náluk nincs szökőárveszély. Kezdetben 7,3-as erősségű földrengésről érkeztek jelentések.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.