Feldaraboltak egy kémnek tartott férfit az Iszlám Állam terroristái

Az áldozat a dzsihadisták szerint a pakisztáni titkosszolgálatnak dolgozott. Rendkívüli kegyetlenséggel végeztek vele.

MN
2017. 11. 24. 16:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutális módon végzett ki az Iszlám Állam terrorszervezet egy állítólagos kémet Afganisztánban.

A közösségi hálózatokon pénteken a dzsihadisták afganisztáni logójával megjelenő videó szerint a férfinak először a két karját vágták le, majd lefejezték.

A felvétel valódiságát, illetve azt, hogy mikor vették fel a videót, független forrásból egyelőre nem lehetett ellenőrizni – írja az MTI.

A csaknem nyolcperces filmen egy férfi látható, aki „bevallja”, hogy információkat gyűjtött és adott át a hatóságoknak az Iszlám Állam magas rangú parancsnokairól. A férfi – szakértők szerint – pakisztáni pastu dialektusban beszélt arról, hogy a pakisztáni titkosszolgálat (ISI) megbízásából épült be az iszlamisták közé.

Ezt követően az állítólagos kémet eltakart arcú, kardokkal felfegyverzett férfiak egy fához láncolták. Az utolsó képsorokon pedig egy maszkot viselő gyereket látni fekete egyenruhában az Iszlám Állam jelképével, ahogy egyik lábával a levágott fejre nehezedik.

Biztonsági elemzők úgy tudják, az Iszlám Állam afganisztáni harcosainak többsége a pakisztáni tálib szélsőségesek egykori tagjaiból került ki.

Iszlámábád attól tart, hogy a hadsereg tisztogató hadműveletei elől Afganisztánba menekülő szélsőségesek most megvethetik lábukat a szomszédos országban, és onnan jelenthetnek fenyegetést Pakisztánnak.

Eközben Egyiptomban, a Sínai-félszigeten is kegyetlen mészárlást rendeztek az iszlamista fegyveresek: összesen 235 halálos áldozata van a Bír-el-Abed városában pokolgéppel és gépfegyverrel elkövetett merényletnek.

A dzsihadisták egy mecset mellett robbantottak, majd a kimenekülő híveket lelőtték, de tüzeltek a sebesülteket elszállító mentőautókra is, miközben azt kiáltozták, hogy Allahu akbar!, Allah hatalmas! A pénteki merényletet egyelőre egy terrorszervezet sem vállalta magára, de az Iszlám Állam és a neki hűséget esküdő fegyveres csoportok rendszeresen követnek el támadásokat a térségben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.