Felfegyverzik az oslói repülőtéren járőröző rendőröket

A norvég igazságügyi miniszter szerint kockázatos, hogy a reptereken szolgáló rendőrök fegyvertelenek.

MN
2017. 11. 09. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfegyverzik a Norvégia legnagyobb repülőterén járőröző rendőröket az elkövetkező három hónapra – hagyta jóvá az intézkedést a norvég kormány csütörtökön. Per-Willy Amundsen norvég igazságügyi és közbiztonsági miniszter az újságíróknak elmondta: bármi is történne az oslói repülőtéren, az jelentős kárt okozna. Hozzátette, hogy az oslói repülőtér egy olyan nagy kiterjedésű, nyílt terület, amelyen mindennap igen sok ember halad át.

Kockázatosnak minősül, hogy az országban szolgálatot teljesítő rendőrök általában fegyvertelenek, a fegyvereket általában a járműveikben tárolják a rendőrségi erők tagjai egy 2013-as intézkedés nyomán. E határozatot megelőzően a fegyvereket még a rendőrőrsökön tartották.

A norvég törvényhozás három hónapos időszakra tette lehetővé az oslói repülőtéren szolgálatot teljesítő rendőrök fegyverviselését, ami további nyolc héttel meghosszabbítható. Az igazságügyi és közbiztonsági tárca jelenleg annak módját keresi, hogy az ideiglenes fegyverviselési engedélyt állandóvá tegye az oslói mellett több más norvég repülőtéren is. A minisztérium tervét a repülőterek biztonságáért felelős szolgáltató és a repülőtereket üzemeltető cég is támogatja – írja az MTI.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.