Földrengés pusztított Irakban

Vannak áldozatok.

MN
2017. 11. 12. 18:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 7,3-es fokozatú földrengés rázta meg vasárnap Irak keleti részét. A rengés epicentruma Szuleimáníja várostól mintegy 100 kilométerre délkeletre volt – közölte az amerikai földtani intézet, amely a földmozgás erejét először 7,2-esre becsülte.

Későbbi jelentések szerint halálos áldozatokat is követelt a földrengés. Az iráni állami televízió szerint az északnyugati Kaszre-Sirin városban legalább hatan meghaltak, és lehetséges, hogy az összedőlt házak romjai alatt további holttesteket találnak. Sokan megsérültek, de pontos számot még nem tudni.

Az iraki Kurdisztán fővárosában, Erbílben egy ember vesztette élet, és mintegy ötvenen megsérültek. A városban tartózkodott a kurd Rudaw médiatársaság által meginterjúvolt Ismail Namiq is. Az alábbi videón látszik, hogy a tévében is látni lehetett a földrengést:

Ugyancsak a Rudaw Twitter-oldalán publikáltak egy fotót a földrengés okozta károkról:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.