Gigantikus áramszünet volt Bukarestben

Több órára sötétbe borult a román főváros jelentős része.

Lukács Csaba
2017. 11. 01. 17:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több órára sötétbe borult a román főváros jelentős része – áramkimaradás nehezítette a halottakra emlékező bukaresti lakosok életét. A Hotnews.ro hírportál szerint a főváros több kerületében szünetelt a szolgáltatás. Nem volt villany Tei, Colentina, Calea Mosilor, Dacia, Andronache, Pipera és Dorobanti kerületekben. Ez ráadásul már a második nagy áramkiesés a héten. Első alkalommal csak húsz percre szűnt meg a szolgáltatás Bukarest egy részén és az északi részéhez közel eső településeken. A szünet most jóval hosszabb volt, már délután négy óra óta tartott.

A szolgáltatócég, a Transelectrica vezetője helyi idő szerint este hatkor azt nyilatkozta a bukaresti hírportálnak, hogy mindenkit sikerült visszakapcsolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.