Hajítógéppel lőtték át a cigarettabálákat a csempészek a határon

Egyetlen éjszaka alatt 25 ezer csomagot dobtak át Ukrajnából Szlovákiába. Két elkövető korábban határőr volt.

MN
2017. 11. 03. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katapulttal hajítottak át nagy mennyiségű cigarettát kelet-szlovákiai cigarettacsempészek Ukrajnából Szlovákiába – közli a Sme című szlovák portál alapján a Bumm.sk.

A Kassai és az Eperjesi kerületben élő elkövetők közül ketten korábban határőrök voltak. A bűnszervezet kilenc tagból állt, a vezetőjük határozta meg mindig, hogy pontosan hol és mikor lőjék át a határon a zárjegy nélküli cigarettacsomagokat. Előfordult, hogy egy éjszaka folyamán 25 ezer csomag füstölnivaló érkezett meg légi úton szlovák földre. A bálák rendszeresen a Nagymihályi járásban található Szirénfalva közelében landoltak, ahol összeszedték, majd egy közeli ház garázsába szállították azokat.

A banda az adóelkerüléssel mintegy 73 ezer eurós kárt okozott a szlovák államnak. Az illetékes ügyészség az elmúlt napokban emelt vádat cigaretta illegális bevitele miatt, és az ügyet az Kassai I-es számú Járásbíróság elé terjesztette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.