Halálos áldozatokat követelt egy leomló háztömb sarokrésze Oroszországban

A szemtanúk szerint a lakórész kártyavár módjára, másodpercek alatt omlott össze.

MN
2017. 11. 09. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nyolcemeletes panelház sarokrésze omlott le a nyugat-oroszországi Izsevszk városában csütörtökön. Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a romok alól eddig négy halálos áldozatot emeltek ki. Azt valószínűsítik, hogy az egyik alsó szinten lévő lakásban gázrobbanás történt, ezért omlott le a panelház sarka. A szemtanúk és a szerencsétlenségről készített felvételek szerint a lakórész kártyavár módjára, másodpercek alatt omlott össze.

Nyolc lakás sérült meg, melyekben összesen 28 ember lakott a RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint. A négy halott mellett négy további sérültről tudnak még – írja az MTI. A helyszínen négyszáznál is többen vesznek részt a mentési munkálatokban, és száznál is több munkagépet mozgósítottak. A hatóságok attól tartanak, hogy a romok alatt további áldozatokat találnak. Elővigyázatosságból a megsérült panelház összes lakóját evakuálták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.