Kemény nyilatkozata miatt vonják kérdőre a belgrádi ukrán nagykövetet

Bírálta a szerb vezetést, amiért 300 szerb zsoldos harcol az oroszok oldalán.

MTI
2017. 11. 03. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olekszandr Alekszandrovics nagykövet a napokban a Balkan Insight című kiadványnak nyilatkozva kijelentette: Oroszország felhasználja Szerbiát egy újabb háború kirobbantására a Balkánon és „Európa megsemmisítésére”. A diplomata bírálta a szerb vezetést, amiért szavai szerint nem tesz semmit annak megakadályozására, hogy szerb állampolgárok zsoldosként harcoljanak Kelet-Ukrajnában.

Erre reagálva Ivica Dacic szerb külügyminiszter a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezmény megsértésével vádolta meg az ukrán diplomatát.

Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy Vaszil Hricak, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) főnöke azt mondta, hogy több mint 300 szerb zsoldos harcol jelenleg a Moszkva által támogatott szakadárok oldalán a Donyec-medencében zajló fegyveres konfliktusban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.