Kiberbiztonsági hatóságot hoztak létre Szaúd-Arábiában

Ez az uralkodó szerdán nyilvánosságra hozott határozatából derült ki.

MTI
2017. 11. 01. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rijád kiberbiztonsági hatóságot létesített, derült ki az uralkodó szerdán nyilvánosságra hozott határozatából.

A hatóság élére Muszad al-Aiban államminisztert nevezték ki. A testületnek tagja lesz az állambiztonság és a titkosszolgálatok vezetője, valamint a belügyminiszter helyettese, továbbá a védelmi miniszter helyettese – jelentette az SPA szaúdi hírügynökség.

A hatóság, amelyet a király, Szalmán bin Abdel-Azíz felügyel, a kiberbiztonság rohamos fejlesztését, az ország létfontosságú érdekeinek, a nemzetbiztonságnak és a megkülönböztetett létesítményeknek a védelmét tűzi ki célul.

Szaúd-Arábia rendszeresen célpontja különböző kibertámadásoknak. Az év elején a Shamoon nevű vírus megtámadta a munkaügyi minisztérium és egy vegyi vállalat számítógépeit, letörölte és felülírta háttértáraikat. A legsúlyosabb ilyen behatolás 2012-ben történt, amikor az Aramco állami olajvállalat volt egy behatolás célpontja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.