Látni szerette volna még egyszer utoljára a tengert – a mentő elvitte

Egy halálos beteg nő utolsó kívánságát teljesítették a mentők Ausztráliában.

MN
2017. 11. 23. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hervey Bay településen készült tengerparti képet, amelyen a nő kórházi ágya mellett egy mentő áll, a közösségi médián osztotta meg a queenslandi mentőszolgálat – írja az MTI.

A beszámoló szerint a szolgálat ügyeletese, Helen Donaldson elmondta: a mentők egy helyi kórház pallatív osztályára szállították a pácienst, aki útközben elmondta nekik, hogy a kórház helyett inkább a tengerparton szeretne lenni. A mentők ezért tettek egy kis kitérőt a város tengerpartjára, hogy teljesítsék a kérését. „Potyogtak a könnyek, és a páciens boldog volt” – idézte az ügyeletes posztját a BBC News.

Donaldson hozzátette: „néha nem az orvosságokra, a képzettségre, a tudásra, hanem csak empátiára van szükség, hogy változtassunk”.

A Facebook-bejegyzést szerdai megjelenése óta tizenötezren osztották meg. A történet a Twitterre is felkerült, ahol szintén sok pozitív visszajelzést kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.