Lebontják a templomot, ahol vérfürdőt rendezett a texasi ámokfutó

A férfi a volt feleségét többször is halálosan megfenyegette. A lövöldöző volt apósa és anyósa is az imaházba járt.

MN
2017. 11. 11. 8:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem helyreállítják, hanem lebontják azt a baptista templomot a dél-texasi Sutherland Springsben, ahol múlt vasárnap egy ámokfutó lövöldözött – mondta pénteken a helyi tiszteletes a The Wall Street Journalnak. Frank Pomeroy egy imádkozásra alkalmas, csöndes kertet létesítene a templom helyén. Erről azonban még nem született döntés, a gyülekezet tagjait egyelőre a mély gyász foglalkoztatja.

Múlt vasárnap Devin Patrick Kelley 26 embert lőtt agyon a templomban. A halálos áldozatok között volt a tiszteletes 14 éves lánya is.

Eközben interjút adott a CBS Newsnak az ámokfutó volt felesége. A 25 éves Tessa Brennaman arról beszélt, hogy exférje teli volt gyűlölettel, és erőszakosság árnyékolta be a kapcsolatukat. Azzal fenyegette, hogy megöli nejét és kiirtja a családját. Kelley egy alkalommal egy gyorshajtási bírság miatt halálosan megfenyegette volt feleségét, fegyvert nyomott a halántékához, és azt mondta: „Meg akarsz halni?”

Az ámokfutó még 2013-ban beismerte, hogy bántalmazta feleségét és gyermekét. A férfit  hadbíróság elé állították, majd lefokozták, és el is bocsátották a légierőtől. Később elvált.

Múlt vasárnap a San Antoniótól 50 kilométernyire délre fekvő, 400 lelket számláló Sutherland Springsben istentisztelet közben tört be a templomba egy 26 éves férfi, aki 26 embert agyonlőtt, 20 áldozatot súlyosan megsebesített. Négy embernek az állapota egy hét után is válságos, életveszélyes.

Kiderült, hogy az elkövetőt, a korábban a légierőnél szolgáló Devin Kelley-t családi vita sarkallta a tömegmészárlásra; miután elvált, többször is vitába keveredett volt felesége szüleivel, akik Sutherland Springsben éltek, és a helyi gyülekezet tagjai. Tette elkövetése előtt Kelley levélben fenyegette meg volt anyósát és apósát, akik azonban nem voltak a templomban a lövöldözés idején. A merénylet után Kelley öngyilkos lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.