Légicsapást mért dzsihadistákra az Egyesült Államok Szomáliában

Még elemzik a hatását az első hivatalos amerikai katonai akciónak az afrikai országban.

MTI
2017. 11. 03. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először mért hivatalosan légicsapást az Egyesült Államok Szomáliában az Iszlám Állam szomáliai fegyvereseire – tudatta egy amerikai tisztviselő.

A neve elhallgatását kérő hivatalnok közölte: a légitámadásokat a kelet-afrikai ország északkeleti, hegyvidéki térségében hajtották végre, és jelenleg a művelet következményeit elemzik az illetékesek, hogy kiderüljön, hány dzsihadistát likvidáltak.

Bár a Szíriában és Irakban rohamosan területeket vesztő Iszlám Állam fegyveresek toborzásába kezdett Szomáliában, szakértők szerint a jelenléte elenyésző az országot évek óta terrorizáló al-Shabaab terrorcsoport jelentette veszély mellett. Utóbbi számtalan embert gyilkolt meg, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szövetségese.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.