Lövöldözés egy kaliforniai iskolánál – több halott

A rendőrség lelőtte a fegyverest.

MN
2017. 11. 14. 18:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább öten meghaltak egy kaliforniai iskolánál helyi idő szerint kedd reggel nyolc órakor. A hírek szerint a lövöldözés Corning város mellett, Rancho Tehama Reserve-ben, egy iskola környékén zajlott, a rendőrség végzett a puskával és két pisztollyal felfegyverkezett elkövetővel.

A Bustle.comnak nyilatkozott egy szemtanú, aki épp a lányát vitte az óvodába: Coy Ferreira hallotta a lövéseket, és látta, hogy két gyereket is eltaláltak a golyók. Egyiküket a mellkasán és a lábán, másikukat pedig a karján ért találat, majd mindketten elájultak. A hatóságok szerint nincs fiatalkorú áldozat a halottak között.

Az ABC7 tudósítása szerint az észak-kaliforniai településen jelenleg is hét helyszínen vizsgálódnak a hatóságok, hogy rekonstruálják, mi történhetett pontosan.

Jeanine Quist tankerületi vezető azt nyilatkozta, hogy az iskolában nagyjából száz diák tartózkodott, amikor a lövöldözés elkezdődött, ugyanakkor az épületben nem ropogtak a fegyverek. Ennek ellenére több diák is megsérült, őket a közeli kórházakba szállították. Az intézményt egyelőre bezárták.

Record Searchlight című helyi lapnak sikerült megszólaltatnia egy Brian Flint nevű férfit, aki elmondta, egyik lakótársa is az áldozatok között van, és hogy a szomszédjuk volt az elkövető. Flint arról is beszámolt, lakótársa jelezte a hatóságoknak: Kevin nevű szomszédjuk őrült, ráadásul megfenyegette őket és másokat is. Emellett pedig még a teherautójukat is ellopta.

Az elkövető konkrét motivációi ettől függetlenül még ismeretlenek, ugyanakkor a rendőrség közlése szerint a fegyveres találomra vett célba embereket.

Legutóbb néhány hete volt hasonló, több áldozatot is követelő lövöldözés az Egyesült Államokban: november 5-én egy Devin Patrick Kelley nevű egykori katona ment be a texasi Sutherland Springsben egy kis templomba, ahol válogatás nélkül tüzelni kezdett, huszonhat ember halálát okozva. A férfi végül elmenekült a helyszínről, s autós üldözést követően öngyilkos lett.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.