Lövöldözés tört ki Calais-ban

A dzsungel néven ismertté vált sátortábor helyén öt ember megsérült.

MN
2017. 11. 26. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövöldözés tört ki szombaton az észak-franciaországi kikötővárosban, Calais-ban.

Az MTI a helyi rendőrhivatal közlése alapján azt írja, a lövésváltás azután történt, hogy embercsempészek vitába keveredtek egymással, viszont nem tudni, hogy ki kire lőtt, és hogy miként keveredtek a viszályba az ott lévő bevándorlók. Ez utóbbiak közül öten megsebesültek, négyüket kórházban ápolják.

A Reuters beszámolója szerint egy sérültnek súlyos az állapota, őt a lille-i kórházba szállították.

A francia hatóságok 2016. október 24-én számolták fel a dzsungel néven ismertté vált calais-i sátortábort, több mint 7000 lakóját a Franciaország-szerte kialakított menekültszállásokon helyezték el. Időközben azonban ismét 700 illegális bevándorló tartózkodik az angol partokkal szemben található, észak-franciaországi kikötőváros környékén abban reménykedve, hogy észrevétlenül Nagy-Britanniába juthat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.