Lövöldözés volt egy coloradói áruházban

Három ember életét vesztette. A rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak távol a bevásárlóközponttól.

MN
2017. 11. 02. 4:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűncselekmény a Denvertől mintegy 15-20 kilométerre északkeletre fekvő Thornton településen, a helyi Walmart áruházban történt – írja az MTI.

A thorntoni rendőrség késő este hozta nyilvánosságra, hogy a lövöldözésnek két halálos áldozata és egy sebesültje van. A Reuters beszámolója szerint a rendőrség közölte: egy nőt a helyi kórházba szállítottak, és két férfi vesztette életét. Később a rendőrség Twitter oldalán azt írta: a nő belehalt sérüléseibe. Tájékoztatásuk szerint senkit sem vettek őrizetbe a támadással összefüggésben.

Ezt követően egy fotót is közzétettek egy járműről, illetve egy férfiról, akit a lövöldözés miatt keresnek. Azt kérik, hogy akinek bármilyen információja van, jelentkezzen.

Az egyik szemtanú – akinek a fia éppen az áruházban vásárolt – az NBC televízió helyi adásában arról számolt be, hogy legalább harminc lövést hallott, és a tettest sem ő, sem más nem látta kijönni az áruházból.

Aaron Stephens, aki a lövöldözéskor már éppen fizetett a pénztárnál, a The Denver Post című lap munkatársának elmondta, hogy először egyetlen lövést hallott, majd kis szünet után többet is. Az emberek fejvesztve menekültek a kijáratok felé – tette hozzá.

Egy helyi újságíró, Gregory Nieto Twitteren közölt fotókat a helyszínről.

Victor Avila, a thorntoni rendőrség munkatársa a CBS televíziónak elmondta, hogy a rendőrséget este fél hét körül riasztották, de mire kiértek a helyszínre, a lövöldözésnek már vége szakadt. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, lezárták az áruházat és az egész környéket, valamint az oda vezető utcákat is. Egy tucatnyi mentőautó érkezett a helyszínre.

A rendőrség arra kérte a helybélieket, hogy maradjanak távol a bevásárlóközponttól, amelyet „aktív bűnügyi helyszínnek” minősített.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.