Megállították a rendőrök a Velence felé menetelő migránsokat

Rendőrök tartóztattak fel száznál több migránst, akik napok óta Velence városa felé gyalogolnak.

MN
2017. 11. 16. 16:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Velence előtt rendőrök állták útját a kizárólag afrikai férfiakból álló migránscsoportnak, és  megakadályozták, hogy bejussanak az észak-olasz városba – értesült az MTI. A migránsok visszautasították, hogy táborokba szállítsák őket, és Velence prefektusával akarnak egyeztetni jobb feltételeket követelve maguknak.

A több mint százfős csoport hétfőn indult el a Velencétől 85 kilométerre dél-nyugatra található Cona táborából. Csendes menetben országutakon gyalogoltak Velencéig, magukkal cipelve minden személyes tárgyukat, kis bőröndökben vagy zacskókban. Egy éjszakára Padova közelében egy plébános befogadta őket a templomba. Közülük egy Elefántcsontpartról érkezett férfit szerda éjszaka elütöttek az országúton.

A migránsok a Conában működő menekülttábor szerintük rossz állapota miatt tiltakoznak, hangsúlyozva, hogy az egykori katonai támaszpontból kialakított központban télen alig van fűtés. Januárban lázadás tört ki a táborban egy fiatal elefántcsontparti lány hirtelen megbetegedése és halála miatt: a menedékkérők gyilkosságra gyanakodtak, és túszul ejtették a tábor olasz dolgozóit.

Cona településnek hivatalosan majdnem 3 ezer lakosa van, valójában sokkal kevesebben élnek ott. A helyi táborban több mint ezer menedékkérőt helyeztek el.

Az olasz belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint év eleje óta több mint 114 ezer migráns érkezett Olaszországba, míg tavaly ugyanebben az időszakban majdnem 167 ezren jöttek. További 200 ezerre teszik az olaszországi központokban tartózkodók létszámát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.