Megpróbálta megvédeni kilencéves lányát, öt év börtönbüntetésre is ítélhetik

Társai zaklatták az iskolában, az anya hangrögzítővel próbálta megoldani az ügyet.

MN
2017. 11. 23. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A virginiai Norfolkban élő Sarah Sims szerint kilencéves lánya ősszel többször is panaszkodott, hogy a társai zaklatják az iskolában. Miután az anya többször felhívta az iskolát az ügyben, valamint e-mailekben is próbált intézkedni, ám hasztalanul, saját maga gondolta megoldani az ügyet. Hogy megtudja, kik a zaklatók, digitális hangrögzítőt tett a lánya táskájába. Miután az eszközt megtalálták az órán, a lányt előbb hazaküldték, később pedig másik iskolába irányították – írja a Daily News.

Egy hónappal az eset után letartóztatták az anyát az iskola feljelentésére, mondván, tiltott lehallgatás bűncselekményéről van szó. Mivel kiskorúak is érintettek az ügyben, az anya jogi helyzete még súlyosabb, akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Sarah Sims ügyvédje, Kristin Paulding azzal biztatja az anyát az ügy korai szakaszában, hogy az ügy nem fog eljutni a bíróságig, hiszen a hangrögzítőt elvették a kislánytól, így sem Sims, sem az ügyvéd nem tudja, hogy mit rögzített a készülék. Az iskola azóta nem nyilatkozott az ügyről.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.